ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Palamut Balığı Buğulaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185178)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:48 AM

Palamut Balığı Buğulaması
 
Palamut Buğulaması:



1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir.

Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenir.Temizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır.


Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğanda rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur.


Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır.


Bu karışım, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile iyice kapatılır.


Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
kaynak


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.