Dil Balığı Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı BuğulamaDil Balığı Buğulama Tarifi - Dil Balığı Buğulama Yapılışı - Dil Balığı Buğulama Nasıl Yapılır - Dil Balığı Buğulama Malzemeleri Malzemeler: Dil balığı 4 Adet Komili Riviera zeytinyağı 3 yemek kaşığı Havuç 1 Adet Kuru soğan 2 Adet Domates 3 Adet Mantar 15 Adet Patates 2 Adet Taze soğan 4 Adet Sivri biber 2 Adet Sarımsak 3 Diş Su 3 su bardağı Salça 1 tatlı kaşığı Tuz Çekilmiş karabiber Üzeri için : Kıyılmış dereotu ve limon dilimleri YAPILIŞI: 1- Dil balıklarını ayıklayıp, fileto çıkardıktan sonra iyice soğuk su ile yıkayın ![]() 2- Kuru soğanı yemeklik doğrayın Havucun kabuğunu kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın![]() 3- Mantarların saplarını çıkarıp kıyın ![]() 4- Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp halka halka doğrayın Sarımsakları ayıklayıp kıyın![]() 5- Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendenin geniş tarafı ile rendeleyin Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın![]() 6- Yayvan bir tenecerede Komili Riviera zeytinyağı koyup kızdırın İçine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 7- Soğanlar pembeleşince içine içine doğranmış havucu, kıyılmış sivri biberleri ve mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin ![]() 8-Mantarlar kavrulunca içine doğaranmış domatesi ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Domatesler piştikten sonra içne salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin Salça kavrulduktan sonra suyunu ekleyip kaynatın En son olarak içine dil balıklarını, tuzu, çekilmiş karabiberi ,kıyılmış taze soğanları ve rendelenmiş patatesi ekleyip orta ateşte pişirin Pişen yemeği servis tabağına alıp üzerini kıyılmış dereotu ve limon dilimleri ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin
|
|
|
|