ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dil Balığı Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185130)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:56 AM

Dil Balığı Buğulama
 
Dil Balığı Buğulama Tarifi - Dil Balığı Buğulama Yapılışı - Dil Balığı Buğulama Nasıl Yapılır - Dil Balığı Buğulama Malzemeleri

Malzemeler:

Dil balığı 4 Adet

Komili Riviera zeytinyağı 3 yemek kaşığı

Havuç 1 Adet

Kuru soğan 2 Adet

Domates 3 Adet

Mantar 15 Adet

Patates 2 Adet

Taze soğan 4 Adet

Sivri biber 2 Adet

Sarımsak 3 Diş

Su 3 su bardağı

Salça 1 tatlı kaşığı

Tuz

Çekilmiş karabiber

Üzeri için :

Kıyılmış dereotu ve limon dilimleri


YAPILIŞI:

1- Dil balıklarını ayıklayıp, fileto çıkardıktan sonra iyice soğuk su ile yıkayın.

2- Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

3- Mantarların saplarını çıkarıp kıyın.

4- Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp halka halka doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.

5- Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.

6- Yayvan bir tenecerede Komili Riviera zeytinyağı koyup kızdırın. İçine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

7- Soğanlar pembeleşince içine içine doğranmış havucu, kıyılmış sivri biberleri ve mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.

8-Mantarlar kavrulunca içine doğaranmış domatesi ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Domatesler piştikten sonra içne salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.Salça kavrulduktan sonra suyunu ekleyip kaynatın. En son olarak içine dil balıklarını, tuzu, çekilmiş karabiberi ,kıyılmış taze soğanları ve rendelenmiş patatesi ekleyip orta ateşte pişirin. Pişen yemeği servis tabağına alıp üzerini kıyılmış dereotu ve limon dilimleri ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.