Sultan Aziz Muhallebisi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Aziz MuhallebisiSultan Aziz Muhallebisi tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi yapilisi Malzemeler: 7 su bardağı süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu Yarım kahve fincanı nişasta 1 su bardağı soguk su Bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus) 1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu Süslemek için: Badem, kuruüzüm, hindistancevizi TARİFİ: Bademleri robottan geçirin Üzümü yıkayıp süzün Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapin |
|