![]() |
Cevizli Kolay Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Kolay Baklavaşerbetli tatlı tarifleri - bayram tatlıları - pratik baklava yapılışı ![]() Cevizli kolay baklava malzemeleri Hamur için 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karbonat 8 su bardağı un Hamuru açmak için 1 su bardağı nişasta Üzeri için 250 gr tereyağı İç harcı için 3 su bardağı ince kıyılmış ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker Şerbet için 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Cevizli kolay baklava hazırlanışı Cevizli kolay baklava: Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın ![]() Ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin ![]() Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin ![]() Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın ![]() Hamuru 30 bezeye ayırın ![]() 10 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın ![]() Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta serperek üst üste yerleştirin ![]() Hepsini birden oklava ile açarak yağlanmış tepsiye yayın ![]() Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin ![]() 10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp cevizlerin üzerine yayın ![]() Kalan cevizli harcı serpiştirin ![]() Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin ![]() Hamuru dilimleyerek kesin ![]() Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp hamurun üzerine gezdirerek dökün ![]() 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin ![]() Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün ![]() 20 dakika bekleyin ![]() 1 saat beklettikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|