![]() |
Patlıcan reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan reçeliPatlıcan reçeli Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık ![]() Patlıcan reçeli KAÇ KİŞİLİK: HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 30 adet küçük boy patlıcan 1 ![]() 1 litre su 1 limonun suyu Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı ![]() ![]() Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin ![]() ![]() Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ![]() Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin ![]() Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|