ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185004)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:14 PM

Patlıcan reçeli
 
Patlıcan reçeli

Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık.





Patlıcan reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


30 adet küçük boy patlıcan

1.5 kg tozşeker

1 litre su

1 limonun suyu


Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı. Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz.




Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun.






Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haşlayın




Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin.






Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin




Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.