![]() |
Bayram Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Baklavasıbaklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi Malzemeler: 400 gr un 300 gr tereyağı 200 ml soğuk su 10 gr tuz Şurup için: 500 ml su 400 gr tozşeker 2-3 tane karanfil 1 çubuk tarçın Yufka araları için: 150 gr tereyağı 250 gr ince çekilmiş ceviz içi Süslemek için: İnce çekilmiş antepfıstığı içi Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın çubuğunu sos tenceresine alın ![]() Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() Ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın ![]() Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın ![]() Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin ![]() Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün ![]() Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın ![]() Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin ![]() Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin ![]() ![]() Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin ![]() Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın ![]() Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın ![]() ![]() Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla kare şeklinde dilimlere bölün ![]() 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin ![]() Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün ![]() İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|