![]() |
Bayram Baklavası
baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi
Malzemeler: 400 gr un 300 gr tereyağı 200 ml soğuk su 10 gr tuz Şurup için: 500 ml su 400 gr tozşeker 2-3 tane karanfil 1 çubuk tarçın Yufka araları için: 150 gr tereyağı 250 gr ince çekilmiş ceviz içi Süslemek için: İnce çekilmiş antepfıstığı içi Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın çubuğunu sos tenceresine alın. Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın. Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın. Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tereyağını eritin. Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin. Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün. Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın. Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla kare şeklinde dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün. İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.