![]() |
Kırmızı Meyveli Beze |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Meyveli Beze![]() Malzemeler 4 adet yumurta akı 150 gr toz şeker 150 gr pudra şekeri 100 gr bitter çikolata 400 gr vişne ve karadut 450 gr krem patiseri Krem patiseri malzemeleri 350 gr süt 1 adet yumurta 100 gr toz şeker 70 gr un Krem patiserinin yapılışı Süt-yumurta ve toz şeker orta hararetli ocakta pişirilmeye başlanır ![]() Yavaş yavaş un eklenir ve dikkatli bir şekilde karıştırılarak pişirilir ![]() Krema iyice koyulaşana kadar pişirilir ![]() Ateşten alınıp,soğuyana kadar karıştırılır ![]() Bir saat buzdolabında bekletilir ![]() Bezelerin yapımı Yumurta akları toz şekerle karıştırılarak mikserle 7-8 dakika çırpılır ![]() Karışım iyice beyazlaşınca pudra şekeri ilave edilerek iki dakika daha çırpılır ![]() Karışım sıkma torbasına konarak yağlı kağıt kaplanmış tepsiye, yaklaşık 20 cm çapında bir daire olacak şekilde sıkılır,spatula ile üzeri düzeltilip ,kenarı yine sıkma torbası ile çember halinde bordürlenir ![]() 110 derece fırında 120 dakika pişirilir ![]() Soğuyunca iç kısmına benmari usulü eritilen çikolata sürülür ![]() Çikolatanın üzerine de krem patiseri sürülür ve en üste meyvalar yerleştirilerek servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|