![]() |
Kırmızı Meyveli Beze
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 4 adet yumurta akı 150 gr toz şeker 150 gr pudra şekeri 100 gr bitter çikolata 400 gr vişne ve karadut 450 gr krem patiseri Krem patiseri malzemeleri 350 gr süt 1 adet yumurta 100 gr toz şeker 70 gr un Krem patiserinin yapılışı Süt-yumurta ve toz şeker orta hararetli ocakta pişirilmeye başlanır. Yavaş yavaş un eklenir ve dikkatli bir şekilde karıştırılarak pişirilir. Krema iyice koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten alınıp,soğuyana kadar karıştırılır. Bir saat buzdolabında bekletilir. Bezelerin yapımı Yumurta akları toz şekerle karıştırılarak mikserle 7-8 dakika çırpılır. Karışım iyice beyazlaşınca pudra şekeri ilave edilerek iki dakika daha çırpılır. Karışım sıkma torbasına konarak yağlı kağıt kaplanmış tepsiye, yaklaşık 20 cm çapında bir daire olacak şekilde sıkılır,spatula ile üzeri düzeltilip ,kenarı yine sıkma torbası ile çember halinde bordürlenir. 110 derece fırında 120 dakika pişirilir. Soğuyunca iç kısmına benmari usulü eritilen çikolata sürülür. Çikolatanın üzerine de krem patiseri sürülür ve en üste meyvalar yerleştirilerek servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.