Hindistan Cevizi İçi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizi İçiMalzemeler : 1 lt süt ½ su bardağı şeker 1 kase hindistan cevizi 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi, Ceviz içi veya taze mevsim meyveleri Hazırlanışı: Tencereye sütü boşaltıp kaynatın Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Hindistan cevizini ekleyin Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk süreyle pişirin Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın Piştikten sonra kuplara yada kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin Üzerlerini fındık, ceviz içi ve çileklerle süsleyin alıntı |
|