![]() |
Kup Griye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kup GriyeMalzemeler : Vanlyalı veya Karamel dondurma 3-4 top Bademli krokant (kırılmış) 1 yemek kaşığı Krem Şanti 25-30 g Karamel Sos 1 yemek kaşığı Vanilyalı Dondurma için Süt 2000 g Sıvı şanti 400 g Sahlep 5 g Suni sahlep Avrupa 3 g Emülgatör 1 çay kaşığı Yumurta sarısı 160 g Vanilya 1/2 çay kaşığı Karamel sos için Toz şeker 500 g Sıvı şanti 200 g Su 100 g Hazırlanışı: Vanilyalı dondurma için süt ve sıvı şanti bir kabın içine koyulup, içersine 50 g toz şeker katılmış sahlepler ile birlikte ateşte kaynatılır ![]() Kaynama noktasında toz şeker ve emülgatör eklenerek 5 dk ![]() ![]() Diğer tarafta mikserde yumurta sarıları çırpılırken içersine pişmiş süt, şanti, sahlep karışımı azar azar dökülerek yedirilir ![]() ![]() Soğuduktan sonra dondurma makinesinde çevrilir ![]() ![]() ![]() Karamel sos için toz şeker bir spatula ile karıştırılarak hafif ateşte karamelize edilir ![]() ![]() Hazırladığımız kupun en üstüne karamel sos dökülür ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|