![]() |
Limonlu Marenga Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Marenga Tart![]() Malzemeler : Limonlu Kreması İçin Su 1000 g Pasta kreması 250 g Yumurta sarısı 30 g Limon 1 ![]() Marenga İçin Şeker 500 g Yumurta beyazı 250 g Su 200 g Glikoz 60 g Hazırlanışı: İtalyan Marengası Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır ![]() ![]() Limonlu Krema Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır ![]() ![]() Tartın Tamamlanması: Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır ![]() İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|