Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, marenga, tart

Limonlu Marenga Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Marenga Tart





Malzemeler :


Limonlu Kreması İçin



Su 1000 g

Pasta kreması 250 g

Yumurta sarısı 30 g

Limon 15 adet


Marenga İçin



Şeker 500 g

Yumurta beyazı 250 g

Su 200 g

Glikoz 60 g



Hazırlanışı:


İtalyan Marengası


Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır


Limonlu Krema


Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir


Tartın Tamamlanması:


Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir Hamurun artan parçaları alınır Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir


Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır


İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır Tartın üst yüzeyini renklendirmek için İtalyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.