ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Marenga Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184824)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:44 PM

Limonlu Marenga Tart
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


Limonlu Kreması İçin



Su 1000 g

Pasta kreması 250 g

Yumurta sarısı 30 g

Limon 1.5 adet


Marenga İçin



Şeker 500 g

Yumurta beyazı 250 g

Su 200 g

Glikoz 60 g



Hazırlanışı:


İtalyan Marengası


Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır. Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır.


Limonlu Krema


Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır. Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir.


Tartın Tamamlanması:


Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir. Hamurun artan parçaları alınır. Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir.


Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır.


İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır. Tartın üst yüzeyini renklendirmek için İtalyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.