Cevizli Şambali |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli ŞambaliŞambali - Şambali Nasıl Yapılır MALZEMELER:
[*]Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun [*]Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın Çırpma teli kullansanızda yeterli [*]İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın [*]Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin [*]Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin [*]Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin [*]Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın![]() |
|
|
|