ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Şambali (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184729)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:00 PM

Cevizli Şambali
 
Şambali - Şambali Nasıl Yapılır

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozuCeviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
[*]Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.[*]Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanızda yeterli.[*]İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın.[*]Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin.[*]Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.[*]Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin.[*]Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.