![]() |
Gül Kokulu Saray Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Kokulu Saray LokmasıMalzeme 3 su bardağı Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr ![]() 1 çorba kaşığı Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Ayçiçek Yağı Hazırlanışı " Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin ![]() " Maya ile biraz un karıştırın ![]() ![]() " Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın ![]() " Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın ![]() ![]() " Yağı kızdırın ![]() ![]() " Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın ![]() ![]() " Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın ![]() " Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın ![]() " Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|