![]() |
Gül Kokulu Saray Lokması
Malzeme
3 su bardağı Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr. hamur mayası 1 çorba kaşığı Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Ayçiçek Yağı Hazırlanışı " Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin. " Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin. " Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın. " Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun. " Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın. " Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın. " Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın. " Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın. " Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.