ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Kokulu Saray Lokması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184717)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:02 PM

Gül Kokulu Saray Lokması
 
Malzeme
3 su bardağı Un
½ çay kaşığı tuz
25 gr. hamur mayası
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 bardak su
Şurup için :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı
" Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin.
" Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.
" Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın.
" Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun.
" Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın.
" Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın.
" Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın.
" Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın.
" Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.