Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pekmezli Kabak TatlısıMALZEMELER: 2 kg kabak, 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için), 1 su bardağı pekmez, Ceviz içi ![]() YAPILIŞI: Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin ![]() Şekeri ekleyip bekletin Mümkünse bir gece önceden bekletin ki şeker eriyip suyu iyice çıksın Eğer bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı kadar su ekleyin![]() Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin ![]() 15-20 dakika fırınlayın ![]() Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|