Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, bülbül, tatlısı

Beyaz Bülbül Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Bülbül Tatlısı



Malzemeler


3 Adet yufka

125 gr margarin

1 Su bardağı badem

2 Çorba kaşığı tozşeker

1 Adet yumurta akı

1 Tatlı kaşığı tarçın

Bir tutam karanfil tozu

Şerbeti için :

3 Su bardağı tozşeker

3 Su bardağı su

Yarım limonun suyu

Süslemek için :

Hindistancevizi ve yeşil fıstık

Hazırlanışı


* Öncelikle şerbeti hazırlayın

* Bunun için su ve şekeri kaynatın

* Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın

* Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün

* Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın

* Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin

* Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun

* Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin

* Erimiş margarini üzerlerine gezdirin

* Üzerini alüminyum folyo ile kapatın

* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin

* Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin

* Ortalarına gül suyu dökün

* Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın

* NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.