![]() |
Beyaz Bülbül Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Bülbül TatlısıMalzemeler 3 Adet yufka 125 gr margarin 1 Su bardağı badem 2 Çorba kaşığı tozşeker 1 Adet yumurta akı 1 Tatlı kaşığı tarçın Bir tutam karanfil tozu Şerbeti için : 3 Su bardağı tozşeker 3 Su bardağı su Yarım limonun suyu Süslemek için : Hindistancevizi ve yeşil fıstık Hazırlanışı * Öncelikle şerbeti hazırlayın ![]() * Bunun için su ve şekeri kaynatın ![]() * Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın ![]() * Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün ![]() * Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın ![]() * Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin ![]() * Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun ![]() * Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin ![]() * Erimiş margarini üzerlerine gezdirin ![]() * Üzerini alüminyum folyo ile kapatın ![]() * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin ![]() * Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin ![]() * Ortalarına gül suyu dökün ![]() * Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın ![]() * NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|