Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, kayısılı

Kayısılı Un Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Un Helvası



Malzemeler:


Yarım paket tereyağı

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

12 adet kuru kayısı

2 su bardağı süt
yapılışı

Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur (20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur Ocak kapatılır Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir Ateş kısık konumda tekrar açılır Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.