![]() |
Pirinçli Kayısı Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Kayısı Tatlısımalzemeler Yarım kg kuru kayısı 1'er kahve fincanı pirinç dövülmüş ceviz kuru üzüm 2 kahve fincanı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın tarifi Pirinç ayıklanır, yıkanır ![]() ![]() ![]() Kayısılar çok iyi yıkanır ![]() ![]() ![]() Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır ![]() Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur ![]() ![]() Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur ![]() Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|