![]() |
Pirinçli Kayısı Tatlısı
malzemeler
Yarım kg kuru kayısı 1'er kahve fincanı pirinç dövülmüş ceviz kuru üzüm 2 kahve fincanı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın tarifi Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir. Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır. Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır. Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir. Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.