ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Pirinçli Kayısı Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184500)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:38 PM

Pirinçli Kayısı Tatlısı
 
malzemeler


Yarım kg kuru kayısı

1'er kahve fincanı pirinç

dövülmüş ceviz

kuru üzüm

2 kahve fincanı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

tarifi


Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.

Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır.

Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır.

Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir.

Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.