![]() |
Fırında Elma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Elma TatlısıMalzeme : 5-6 adet mayhoş elma, 1 kaşık toz şeker ![]() 250 gr ![]() 2 yumurta, 2 kaşık pudra şekeri, 1 küçük paket margarin ![]() Yapılışı: 1- Elmaların sap ve dip kısımlarını birer parça kesiniz ![]() 2- Oyacakla çekirdek evlerini oyarak çıkarınız (dibini delmeyecek şekilde) ![]() 3- Oyulan yerlere toz şeker doldurup fırın tepsisine aralıklı diziniz ![]() 4- 250 gr ![]() ![]() 5- Unla yağ iyice kıyılınca ortasını açıp 2 yumurta sarısı, 2 kaşık pudra şekerini koyup bir hamur yapınız ![]() 6- Hamuru 10 parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz ![]() 7- Her parçayı merdane ile 3 mm ![]() ![]() 8- Bu hamurla elmaların oyuk kısımlarından itibaren yarısına kadar kaplayınız ![]() 9- Hamurun üzerine fırça ile yumurta sarısı sürünüz ![]() 10- Artan hamurları 3 mm ![]() ![]() 11- Yarım ayları tekrar nemse kalıbıyla kesip yaprak şekline getiriniz ![]() 12- Yaprakların üzerine bıçak veya çatalla çizerek damarlar yapınız ![]() 13- Her elmadaki hamurun üzerine 3 er adet yapıştırınız ![]() 14- Portakal şekerlemesinden veya reçelinden hiçbiri yoksa portakal kabuğundan sap olarak parçalar kesip yapraklara birer sap yapınız ![]() 15- Yaprakların da üzerine yumurta sarısı sürüp fırında hamurlar kızarıncaya kadar bırakınız ![]() 16- Kalan şekerden koyu bir şerbet hazırlayınız ![]() 17- Fırından çıkan elmalann üzerine şerbeti yavaş yavaş dökünüz ![]() 18- Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|