![]() |
Cevizli Tarçınlı Ekmek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Tarçınlı Ekmek Tatlısıekmek tatlısı nasıl yapılır - tatlı tarifleri - ekmek tatlısı tarifi - cevizli tatlılar ![]() Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı malzemeleri 400 ml süt 400 ml krema 150 gr toz şeker 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 3 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 24 dilim ekmek 75 gr dövülmüş ceviz Tarçın Üzeri için 1 yemek kaşığı tarçın Pudra şeker Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı hazırlanışı Süt ve kremayı tencereye alın ![]() Şekeri ekleyip karıştırın ![]() ![]() Şeker eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Yumurtalar, portakal kabuğu, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın ![]() İçini yağladığınız büyük bir pişirme kabına ekmek dilimlerinin yarısını sırt sırta gelecek şekilde dizin ![]() Ekmek dilimlerinin üzerine ceviz içinin yarısını serpin ![]() Kalan ekmek dilimlerini de dizip üzerine kalan ceviz içini serpin ![]() Sütlü karışımı ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek dökün ![]() Bu şekilde 30 dakika bekletin ![]() Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın ![]() Fırın kabını fırın tepsisinin içine yerleştirin ![]() Kalıbın yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su ekleyin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin ![]() Üzerine bolca pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın ![]() Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|