![]() |
Saray Büzmesi - Trabzon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Büzmesi - TrabzonSaray Büzmesi - Beratiye'nin Mutfağı: Trabzon Hamur Malzemeleri: 1 çay bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke Şerbet için; 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur ![]() Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir ![]() ![]() ![]() 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|