![]() |
Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Kolay Yoğurt TatlısıKolay Yoğurt Tatlısı Tarifi - Kolay Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tarifleri 200 qr ![]() 200 gr ![]() 300 gr ![]() 2 çay kaşığı karbonat 7 bütün yumurta Şurubu: 1 kg ![]() 700 gr ![]() 1/2 limon suyu Şerbet malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatıp içine 50 gram tereyağı ilâve edilip soğumaya bırakın ![]() ![]() Yoğurdu akşamdan bir beze veya bir tülbente koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tatlının şurubunu koyduktan sonra üstü kapalı olarak fırına sürerseniz 8- 10 dakika sonra şurubunu çekmiş olur ve daha güzel olur ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|