![]() |
Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı
Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi - Kolay Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tarifleri
200 qr. net süzme yoğurt 200 gr. pudra şekeri 300 gr. un 2 çay kaşığı karbonat 7 bütün yumurta Şurubu: 1 kg. şeker 700 gr. su 1/2 limon suyu Şerbet malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatıp içine 50 gram tereyağı ilâve edilip soğumaya bırakın. 25 cm çapında bir tepsi içini yağlayıp ve hafif unlayın. Yoğurdu akşamdan bir beze veya bir tülbente koyunuz. Ağzını bağlıyarak asınız. Suyunun tamamen süzülmesini temin ediniz. Sonra bir kaba koyunuz, üzerine pudra şekeri ve karbonatı koyup 2 dakika karıştırınız. Yumurtaları karıştırarak teker teker ilâve edip yediriniz. Sonra ununu da ilâve edip çok karıştırmadan yediriniz, tepsiye boşaltıp pişiriniz. Fırından çıkar çıkmaz şurubunu döküp 30 dakika sonra arzu ettiğiniz biçimde dilim dilim kesip servis ediniz. Not: Tatlının şurubunu koyduktan sonra üstü kapalı olarak fırına sürerseniz 8- 10 dakika sonra şurubunu çekmiş olur ve daha güzel olur. Necip Usta |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.