Lokma Çörek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma ÇörekLokma Çörek Tarifi - Lokma Çörek Yapılışı - Lokma Çörek Nasıl Yapılır - Lokma Çörek Malzemeleri 1 paket innstant maya Yarım su bardağı su 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı pudra şekeri 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Su, maya ve şeker eritilir Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir Hamur 1 saat kadar dinlendirilir Daha sonra unlu zeminde orta büyüklükte fırın tepsisi kadar açılır Yüzeyine iç malzemesi karışımı serpilir Sonra sıkı olmayan bir rulo yapılır Rulo 2 parmak eninde, bıçakla kesilir Kesik kısımlar üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
|