![]() |
Lokma Çörek
Lokma Çörek Tarifi - Lokma Çörek Yapılışı - Lokma Çörek Nasıl Yapılır - Lokma Çörek Malzemeleri
1 paket innstant maya Yarım su bardağı su 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı pudra şekeri 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Su, maya ve şeker eritilir. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Daha sonra unlu zeminde orta büyüklükte fırın tepsisi kadar açılır. Yüzeyine iç malzemesi karışımı serpilir. Sonra sıkı olmayan bir rulo yapılır. Rulo 2 parmak eninde, bıçakla kesilir. Kesik kısımlar üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.