Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı MusMalzemeler: 4 kişilik 100 g bitter çikolata, 50 g sütlü çikolata, 2 yumurta, 175 g krema, 5 portakal 1 yemek kaşığı limon suyu, 50 g şeker, 4 cl portakal suyu, çikolata rendesi Tarifi: Her iki çikolata türünü bir kaba koyarak benmaride eritin ve hafif soğumaya bırakın Yumurtaları benmaride köpürünceye kadar çırpın, eritilmiş çikolatayı ilave edin Kremayı çırpın, soğutulmuş çikolatalı - yumurtalı köpüğe karıştırın, üstünü kapatın ve buz dolabında birkaç saat soğutun Portakalın birini sıcak su ile yıkayarak kabuğunu soyun, birkaç parça kabuğu ayırın Portakalları sıkın, su miktarı yaklaşık 300 g olmalı Portakal suyunu, limon suyunu ve şekeri bir tencerenin içine koyun, suyunu çektirin, portakal suyu ilave edin Sosu 4 tabağa bölüştürün Mus'dan kaşıkla parçalar kesin Rendelenmiş çikolata ve portakal kabuğu şeritleri ile dekore edin alıntı |
|