![]() |
Diyarbakır Usulü Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbakır Usulü RevaniDiyarbakır Usulü Revani Tarifi - Diyarbakır Usulü Revani Yapılışı - Diyarbakır Usulü Revani Nasıl Yapılır - Diyarbakır Usulü Revani Malzemeleri Malzemeler (8 kişilik) 6 kahve fincanı Toz Şeker 4 kahve fincanı Yoğurt 7 kahve fincanı Un 4 adet Yumurta 1 kahve fincanı İrmik 1 kahve fincanı Sıvı Yağ 1 Kabartma Tozu (ya da karbonat) 20 kadar ağartılmış badem 1 fiske tuz ŞURUBU İÇİN 5 su bardağı Toz Şeker 5 su bardağı Su 2-3 damla Limon Suyu Yapılışı: Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın ![]() Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|