ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Diyarbakır Usulü Revani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184111)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:39 PM

Diyarbakır Usulü Revani
 
Diyarbakır Usulü Revani Tarifi - Diyarbakır Usulü Revani Yapılışı - Diyarbakır Usulü Revani Nasıl Yapılır - Diyarbakır Usulü Revani Malzemeleri

Malzemeler (8 kişilik)

6 kahve fincanı Toz Şeker

4 kahve fincanı Yoğurt

7 kahve fincanı Un

4 adet Yumurta

1 kahve fincanı İrmik

1 kahve fincanı Sıvı Yağ

1 Kabartma Tozu (ya da karbonat)

20 kadar ağartılmış badem

1 fiske tuz

ŞURUBU İÇİN

5 su bardağı Toz Şeker

5 su bardağı Su

2-3 damla Limon Suyu


Yapılışı:

Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin.

Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkarınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.


Not: Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır. Eğer pişen madde soğuk ise, o zaman şurubu sıcak dökülmelidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.