Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Usulü Cevizli Tel KadayıfEv Usulü Cevizli Tel Kadayıf - Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Malzemeler : 500 gr tel kadayıf2 su b ceviz1 çay b sıvıyağ1 çorba k tereyağıŞerbeti için: 5 su b toz şeker3 5 su b suyarım limon Hazırlanışı : Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın Merdane ile iri kırılmış cevizi üzerine serpin Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun![]() Bu arada şerbetini hazırlayın Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün
|
|
|
|