ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184037)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:51 PM

Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf
 
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf - Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf Tarifi



Malzemeler :

500 gr.tel kadayıf

2 su b.ceviz

1 çay b.sıvıyağ

1 çorba k.tereyağı

Şerbeti için:


5 su b.toz şeker

3.5 su b.su

yarım limon

Hazırlanışı :

Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın. Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın. Merdane ile iri kırılmış cevizi üzerine serpin. Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun.


Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk. kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.