Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklası

Ev Baklası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Baklası



Ev Baklası Tarifi - Ev Baklası Nasıl Yapılır - Ev Baklası Malzemeleri




Ev Baklası İçin Gerekli Malzemeler:


3 Adet Yumurta

4 Çorba Kaşığı Yoğurt

1 Çay Bardağı Zeytinyağı

1/2 Limon Suyu

1/2 Çay Bardağı Su

Alabildiği Kadar Un


İçine:


Dövülmüş Ceviz


Şerbeti İçin:


4 Su Bardağı Seker

35 Su Bardağı Su

1/4 Limon


Ayrıca:


Açmak İçin Nişasta

250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)


Ev Baklavasını Tarifi:


Baklavanın şerbetini hazırlayalımBunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelimYoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karıştıralımYumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederekpoğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelimHamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalımBezelerini üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelimİlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalımAralarına nişasta serperek üst üste dizelimOklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalımİlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelimKalan 10 bezeyi de açalımOnları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalımBu arada margarini kızdıralımTepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselimÜzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim(margarin asla ilik olmamalı)Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelimBaklavanın üzeri altın sarisi renk alana dek pişirelimÇıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalımÜzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım


Afiyet Olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.