ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Baklası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184017)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:55 PM

Ev Baklası
 
Ev Baklası Tarifi - Ev Baklası Nasıl Yapılır - Ev Baklası Malzemeleri




Ev Baklası İçin Gerekli Malzemeler:


3 Adet Yumurta

4 Çorba Kaşığı Yoğurt

1 Çay Bardağı Zeytinyağı

1/2 Limon Suyu

1/2 Çay Bardağı Su

Alabildiği Kadar Un


İçine:


Dövülmüş Ceviz


Şerbeti İçin:


4 Su Bardağı Seker

3.5 Su Bardağı Su

1/4 Limon


Ayrıca:


Açmak İçin Nişasta

250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)


Ev Baklavasını Tarifi:


Baklavanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederekpoğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerini üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalım.İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalım.Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.Bu arada margarini kızdıralım.Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamalı).Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim.Baklavanın üzeri altın sarisi renk alana dek pişirelim.Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.Üzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.


Afiyet Olsun…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.