Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, keşkül, tarçınlı

Tarçınlı Ayva ve Keşkül

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ayva ve Keşkül



Tarçınlı Ayva ve Keşkül Tarifi - Tarçınlı Ayva ve Keşkül Yapılışı


Malzeme


1 paket Keşkül

3,5 su bardağı Süt

20 toz yeşil fıstık

1 adet ayva

40 gr Margarin

3 gr tarçın

30 gr Pudra Şekeri

4 dal taze nane


Hazırlanışı


Keşkül paketinin tamamı süt ile karıştırılarak pişirilir Ayvalar soyularak ortasındaki çekirdeği çıkartılır ve ince dilimler şeklinde doğranır Bir tavaya margarin konularak eritilir


Yağda ayvalar hafif sotelenir ve pudra şekeri ile tarçın ilave edilir Bir bardak içerisine önce keşkül, sonra ayva konularak doldurulur Son olarak toz fıstık ve nane ile süslenerek servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.