![]() |
Aşure 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 4Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri MALZEMELER 2 su bardagi asurelik bugday 1 su bardagi nohut 5 su bardagi tozseker 1 su bardagi kuru fasulye 15 su bardagi su Yarim su bardagi pirinç 1 su bardagi kuru üzüm 1 su bardagi küp dogranmis kayisi 1 su bardagi dogranmis kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardagi kus üzümü Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi Tarçin, nar taneleri YAPILIŞI Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden islatin ![]() ![]() ![]() tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kuru fasulyeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nar taneleri ile süsleyerek servis yapin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|