Aşure 5 |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 5Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri Malzemeler: 500 gr asurelik bugday 1 çay bardagi pirinç 1 çay bardagi kuru fasulye 1 cay bardagi nohut 1/2 su bardagi çekirdeksiz üzüm 1/2 su bardagi findik 6-7 adet kuru kayisi 6-7 adet kuru incir 1/2 portakal 1,5 kg tozseker Üstü için: 2 yemek kasigi helva fistigi 1 kahve fincani kusüzümü 1 çay bardagi kavrulmus findik 1 yemek kasigi yesil fistik Yapilisi: 1 - Bugday, fasulye ve nohudu ayiklayip aksamdan suda islatin Incir, kayisi ve üzümü de yikayip islatin 2 - Bugdayi ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede atese koyun Bugday taneleri yumusayana kadar, kisik ateste 4-5 saat pisirin 3 - Haslanmis fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarini çikartin; kayisi, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini asureye katin, seker, kiyilmis findigin yarisinida ilave edip kaynatin 4 - Asureyi kaselere bosaltin Biraz soguduktan sonra üzerini fistik, kusüzümü, findik,kuru uzum taneleriyle süsleyin |
|