![]() |
Aşure 5
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
Malzemeler: 500 gr. asurelik bugday 1 çay bardagi pirinç 1 çay bardagi kuru fasulye 1 cay bardagi nohut 1/2 su bardagi çekirdeksiz üzüm 1/2 su bardagi findik 6-7 adet kuru kayisi 6-7 adet kuru incir 1/2 portakal 1,5 kg. tozseker Üstü için: 2 yemek kasigi helva fistigi 1 kahve fincani kusüzümü 1 çay bardagi kavrulmus findik 1 yemek kasigi yesil fistik Yapilisi: 1 - Bugday, fasulye ve nohudu ayiklayip aksamdan suda islatin. Incir, kayisi ve üzümü de yikayip islatin. 2 - Bugdayi ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede atese koyun. Bugday taneleri yumusayana kadar, kisik ateste 4-5 saat pisirin. 3 - Haslanmis fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarini çikartin; kayisi, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini asureye katin, seker, kiyilmis findigin yarisinida ilave edip kaynatin. 4 - Asureyi kaselere bosaltin. Biraz soguduktan sonra üzerini fistik, kusüzümü, findik,kuru uzum taneleriyle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.