ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşure 5 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183947)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:06 PM

Aşure 5
 
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzemeler:

500 gr. asurelik bugday

1 çay bardagi pirinç

1 çay bardagi kuru fasulye

1 cay bardagi nohut

1/2 su bardagi çekirdeksiz üzüm

1/2 su bardagi findik

6-7 adet kuru kayisi

6-7 adet kuru incir

1/2 portakal

1,5 kg. tozseker

Üstü için:

2 yemek kasigi helva fistigi

1 kahve fincani kusüzümü

1 çay bardagi kavrulmus findik

1 yemek kasigi yesil fistik

Yapilisi:

1 - Bugday, fasulye ve nohudu ayiklayip aksamdan suda islatin. Incir, kayisi ve üzümü de yikayip islatin.

2 - Bugdayi ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede atese koyun. Bugday taneleri yumusayana kadar, kisik ateste 4-5 saat pisirin.

3 - Haslanmis fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarini çikartin; kayisi, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini asureye katin, seker, kiyilmis findigin yarisinida ilave edip kaynatin.

4 - Asureyi kaselere bosaltin. Biraz soguduktan sonra üzerini fistik, kusüzümü, findik,kuru uzum taneleriyle süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.