![]() |
Aşure 21 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 21Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri 2 bardak aşurelik buğday 15 bardak su ½ bardak nohut ½ bardak kuru fasulye 4 çorba kaşığı kuru üzüm 4 çorba kaşığı çam fıstığı 3 bardak şeker 5 incir 8 kayısı Üzeri İçin Ceviz Badem Kuş üzümü Nar Şam fıstığı Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın ![]() Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin ![]() Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin ![]() Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin ![]() Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın ![]() Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın ![]() Servis kâselerine bölün ![]() Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin ![]() Doğan Balpetek |
![]() |
![]() |
|