ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşure 21 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183870)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:19 PM

Aşure 21
 
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

2 bardak aşurelik buğday

15 bardak su

½ bardak nohut

½ bardak kuru fasulye

4 çorba kaşığı kuru üzüm

4 çorba kaşığı çam fıstığı

3 bardak şeker

5 incir

8 kayısı

Üzeri İçin

Ceviz

Badem

Kuş üzümü

Nar

Şam fıstığı


Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin.

Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin.

Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin.

Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın.

Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın.

Servis kâselerine bölün.

Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin.


Doğan Balpetek


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.