![]() |
Güllaç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllaç Tarifiramazan tatlıları - güllaç nasıl yapılır - güllaç tatlsı tarifi ![]() Güllaç malzemeleri 9 güllaç yaprağı 1 litre süt 750 gr toz şeker 1 paket vanilya İç malzeme için İri dövülmüş ceviz içi Üzeri için Frenk üzümü Toz Antep fıstığı Güllaç hazırlanışı Ramazanın ve bayramın vazgeçilmez tatlısı ![]() Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatın ![]() Vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bekletin ![]() Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye yayın ![]() Üzerine ılık sütten gezdirin ![]() Diğer yaprağı üzerine yerleştirip tekrar süt gezdirin ![]() Bu işlemi bir yaprak daha ekleyerek tekrarlayın ![]() Üst üste olan yaprakları ortadan ikiye kesin ![]() İçlerine ceviz içi yerleştirip rulo şeklinde sarın ![]() Diğer yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() Ruloları bir tepsiye dizin ve kalan sütü üstlerine dökün ![]() Tepsiyi buzdolabında 1 ![]() ![]() Servisten önce üzerlerine frenk üzümü ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın ![]() Güllaç artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|