ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllaç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183853)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:22 PM

Güllaç Tarifi
 
ramazan tatlıları - güllaç nasıl yapılır - güllaç tatlsı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Güllaç malzemeleri


9 güllaç yaprağı


1 litre süt


750 gr toz şeker


1 paket vanilya


İç malzeme için


İri dövülmüş ceviz içi

Üzeri için


Frenk üzümü


Toz Antep fıstığı

Güllaç hazırlanışı

Ramazanın ve bayramın vazgeçilmez tatlısı.

Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatın.

Vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bekletin.

Bir güllaç yaprağını parlak kısmı

yukarı gelecek şekilde tepsiye yayın.

Üzerine ılık sütten gezdirin.

Diğer yaprağı üzerine yerleştirip tekrar süt gezdirin.

Bu işlemi bir yaprak daha ekleyerek tekrarlayın.

Üst üste olan yaprakları ortadan ikiye kesin.

İçlerine ceviz içi yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Diğer yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Ruloları bir tepsiye dizin ve kalan sütü üstlerine dökün.

Tepsiyi buzdolabında 1.5 saat bekletin.

Servisten önce üzerlerine frenk üzümü ve

Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Güllaç artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.