Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, parmak, tatlısı

Bal Parmak Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Parmak Tatlısı



BAL PARMAK


MALZEMELER:

2 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin

15 pk kabartma tozu

45 su bardağı un

Yarım kase irmik


ŞERBETİ:

35 su bard şeker

35 su bard su

1/4 limon suyu


YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım

Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım

Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım

Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım

Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim

Afiyet olsuuun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.