Bal Parmak Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Parmak TatlısıBAL PARMAK MALZEMELER: 2 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin 15 pk kabartma tozu 45 su bardağı un Yarım kase irmik ŞERBETİ: 35 su bard şeker 35 su bard su 1/4 limon suyu YAPILIŞI: Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim Afiyet olsuuun |
|