![]() |
Bal Parmak Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Parmak TatlısıBAL PARMAK MALZEMELER: 2 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin 1 ![]() ![]() 4 ![]() Yarım kase irmik ŞERBETİ: 3 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 1/4 limon suyu YAPILIŞI: Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım ![]() Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım ![]() Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım ![]() Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım ![]() Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim ![]() Afiyet olsuuun ![]() |
![]() |
![]() |
|