![]() |
Ev Yapımı Afyon Lokumu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Afyon Lokumu TarifiAfyon Lokumu - Ev Yapımı Lokum - Evde Ayfon Lokumu Yapımı ![]() Malzemeler 2 Yemek Kaşığı (21 gr ![]() 1/2 Su Bardağı (125 ml ![]() 2 Su Bardağı Tozşeker 2/3 Su Bardağı Glikoz 1/4 Su Bardağı Su 1 Tutam Tuz 1 Paket Vanilya Yapılışı Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk ![]() ![]() ![]() Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk ![]() ![]() Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip, yine mikser ile 12 dk ![]() ![]() ![]() Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin, kalınlığı 1,5 cm ![]() ![]() Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın ![]() Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|