![]() |
Karamelli Elmalı Muhallebili Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Elmalı Muhallebili TatlıKaramelli Elmalı Muhallebili Tatlı tarifi - Karamelli Elmalı Muhallebili Tatlı yapilisi - Karamelli Elmalı Muhallebili Tatlı nasil yapilir ![]() Malzemeler: * 3 adet elma (Küp doğranmış) * 1 su bardağı ceviz (İri dövülmüş) * 1 çay bardağı kuru üzüm * 2 adet muz * 1 su bardağı toz şeker * 1/2 çay kaşığı tarçın * 1/2 çay bardağı su Kreması İçin: * 3 su bardağı süt * 1 su bardağı tozeker * 1 adet yumurta * 2 yemek kaşığı un * 1 paket vanilya Karamel İçin: * 1 çay bardağı toz şeker * 1/2 çay bardağı su * 1 yemek kaşığı sıvıyağ Üzeri Süslemek İçin: * Yeşil fıstık * Karemel * Muz Yapılışı: * Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyuyoruz, dilimledikten sonra küp küp doğruyoruz ![]() * Üzerine yarım limon sıkıyoruz ![]() * Tavaya elmaları koyuyoruz, üzerine toz şekeri, yarım çay bardağı suyu koyuyoruz ![]() * Sonra üzerine kuruüzümleri yıkayıp ilave ediyoruz ![]() * Üzümler ve elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz ![]() * Piştikten sonra tarçın ilave ediyoruz ![]() * Pişen elmaları borcama yayıyoruz ![]() * Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpiyoruz ![]() * Muzun bir tanesini küp küp doğrayıp cevizlerin üzerine serpiyoruz ![]() * Diğer tarafta tencereye sütü, tozşekeri, unu, yumurtayı katıp mikserle çırpıp ocağa koyuyoruz ![]() * Karıştırarak pişiriyoruz ![]() * Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz ![]() * Pişen muhallebiyi elmaların üzerine boşaltıyoruz ![]() * Üzerini düzelttikten sonra muz, yeşil fıstıkla süslüyoruz ![]() * Karemel için 1 çay bardağı toz şekeri, yarım çay bardağı suyu karıştırarak (rengi karemelize olana kadar ) pişiriyoruz ![]() * 1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırıp muzların üzerine gezdiriyoruz ![]() * Soğuduktan sonra servis yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|