![]() |
İrmik Şekerlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmik Şekerlemesiİrmik Şekerlemesi tarifi - İrmik Şekerlemesi yapilisi Malzemeler: * 125 gr tereyağ * 2 su bardağı irmik * 2 su bardağı su * 1 su bardağı toz şeker * 1 çay bardağı kuru üzüm * 1 çay kaşığı tarçın (Arzuya göre) * 1 çay bardağı meyve şekerlemesi (Arzuya göre) Üzeri İçin: * Hindistan cevizi rendesi * Toz antep fıstığı Yapılışı: * Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekliyoruz ![]() * Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz ![]() * Diğer tarafta su ve toz şekeri kaynatıp irmiğin üzerine döküyoruz ![]() * Kuru üzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırıyoruz ![]() * Şerbetini çekince bastırarak bir tepsiye yayıyoruz ![]() * Bu şekilde bir gece bekletiyoruz ![]() * Dilimledikten sonra hindistan cevizi ve toz antep fıstığına bulayarak servis yapıyoruz ![]() * Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|