İrmik Şekerlemesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Şekerlemesiİrmik Şekerlemesi tarifi - İrmik Şekerlemesi yapilisi Malzemeler: * 125 gr tereyağ * 2 su bardağı irmik * 2 su bardağı su * 1 su bardağı toz şeker * 1 çay bardağı kuru üzüm * 1 çay kaşığı tarçın (Arzuya göre) * 1 çay bardağı meyve şekerlemesi (Arzuya göre) Üzeri İçin: * Hindistan cevizi rendesi * Toz antep fıstığı Yapılışı: * Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekliyoruz * Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz * Diğer tarafta su ve toz şekeri kaynatıp irmiğin üzerine döküyoruz * Kuru üzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırıyoruz * Şerbetini çekince bastırarak bir tepsiye yayıyoruz * Bu şekilde bir gece bekletiyoruz * Dilimledikten sonra hindistan cevizi ve toz antep fıstığına bulayarak servis yapıyoruz * Afiyet olsun |
|